Artık arabanızı NFC teknolojisiyle çalıştırın. IoT’nin günlük hayatımızdaki her şeyin içinden geçtiği bir ortamda, birçok ev aleti bir akıllı telefon ile kontrol edebilirsiniz. Yakın gelecekte arabaların ve NFC’nin sıkı bir şekilde birbirine bağlanacağını biliyor musunuz?

Otomobillerde NFC, birçok otomobil üreticisinin 2019’dan beri NFC eşleştirme araçlarını piyasaya sürdüğü bir gerçek olarak ortaya çıkıyor. Audi’den ‘Audi bağlantı anahtarı’ ve BYD’den “BYD NFC araç anahtarı” gibi.

nfc-forum.org tarafından yapılan sunucuya göre, 39 otomobil markasından 30’u araçlarında NFC teknolojisini kullandığını duyurdu.

ARACINIZDA NFC TEKNOLOJİSİNİ NASIL KULLANABİLİRSİNİZ?

Apple’ın Araba Anahtarı ve Araba Bağlantı Konsorsiyumu’nun Digital Key 2.0 spesifikasyon ile ilgili duyurularda bulundu. Arabalarda NFC işlevselliğini arttırmasıyla birlikte NFC ile ilgili heyecan verici haberlerinden biri konumuna gelmiştir. Apple Dünya Çapında Geliştirici Konferansı 2020’deki açılış konuşması “Araba Anahtarı” idi. Kullanıcı, iOS 14 ile arabasını kilitlemek, kilidini açmak için iPhone’unu kapı kolunun yakınında tutmak gereklidir. Araba motorunu çalıştırmak için, kullanıcının iPhone’unu başka bir NFC okuyucunun kurulu olduğu panoya yerleştirmesi yeterlidir. Kullanıcı, araç anahtarlarını iMessage aracılığıyla en fazla 5 kişiyle paylaşmaktadır. Bunun dışında erişim seviyesini sadece kilidin açılması veya araca tam erişim olarak da ayarlayabilir.

iPhone ve BYD, farklı basın organlarında açılamalar yaptı. Telefonun ekranı kapalıyken ya da pilinin en düşük seviyelerde olduğunda veya telefonun gücü tamamen bittiğinde bile teknolojinin çalıştığından bahsetmişti. Kullanıcı yine de saniyeler içinde aracın kilidini açıp çalıştırır. Bu harika özellik sayesinde artık her araç kullanırken geleneksel araba anahtarlarını getirmemize gerek kalmıyor.

Araba Bağlantı Konsorsiyumu, araçlar ve çok çeşitli endüstri cihazları arasında birlikte çalışabilirliği sağlamak için mevcut NFC endüstri standartlarını maksimum düzeyde kullanır. Yeni nesil teknoloji için küresel bir standart üzerinde çalışıyorlar. Otomotiv endüstrisinde NFC teknolojisi kullanılmaya başladı.

Huawei’den Vivo’ya ve Samsung’dan Iphone’a ve aralarındaki tüm markalara kadar, önde gelen tüm akıllı telefon üreticileri, el cihazlarında NFC’yi standart olarak sunmaktadır. Bu da mobil cihazınızın bir NFC okuyucusu olduğu anlamına geliyor. Çoğu tüketicinin beklediği şey gerçek olacak. Arabayı akıllı telefonla tek bir “dokunuşla” eşleştireceğiz ve onu manipüle edeceğiz. Sizde artık arabanızı nfc teknolojisiyle ile çalıştırın.

KAYNAK:https://www.zdcardtech.com/NewsInfo-503.html