Apple, bir uygulama yüklenmeden önce ödeme için Apple Pay’i tetikleyen NFC etiketleri için desteğini duyurdu. NFC’nin, radyo frekansı tanımlama teknolojilerinin bir parçası olan yakın alan iletişimi anlamına geldiğini unutmayın. NFC teknolojisi, maksimum 4 inç (10 santimetre) aralığında çalışmaktadır. Bir veya iki yönlü iletişim için ayarlanmaktadır. Özellikle ödemeler için daha standart bir kurulumdur. NFC’nin ayrıca, her ikisi de dinamiktir. İki yönlü iletişim içeren iki modu daha vardır: Kart öykünmesi ve P2P (eşler arası).

Telefonunuza bir scooter veya parkmetreye dokunduğunuzu ve kaydolmadan veya bir uygulama indirmeden ödeme yaptığınızı hayal edin. Apple Pay, Apple’ın iPhone 6 ve üstü kullanıcılarının ve Apple Watch sahiplerinin cihazlarıyla NFC kullanarak ödeme yapmalarını sağlayan mobil ödeme hizmetidir. Apple Pay, dünya çapında 24 ülkede perakende mağazalarında ve uygulamalarda kullanılmaktadır.

NFC

Artık NFC çıkartmaları veya etiketleri ile bu çıkartmalara dokunulabilmektedir. Böylece hızlı ve kolay bir şekilde Apple Pay ödemesi yapabileceksiniz. Apple, hizmetin sunulması için Bird (bir scooter şirketi), Bonobos (bir giyim mağazası) ve PayByPhone park sayaçları ile ortaklık kuruyor. İkinci hizmetle, Apple Pay ile bir parkmetre ödenmektedir. Ardından park yerinizin süresinin dolmaması için herhangi bir yerden sayacınıza daha fazla zaman eklenmektedir.

Apple ayrıca yakın gelecekte Cüzdan uygulamasında sadakat kartları için anında kayıt özelliği planlıyor. Dairy Queen, Panera Bread, Yogurtland, Jimmy John’s, Dave & Busters ve Caribou Coffee, müşterilerin sadakat kartlarına kaydolmalarını sağlamaktadır. NFC etiket hizmetleri bu yıl içinde başlatmayı planlamaktadır.

KAYNAK: https://rfidworld.ca/apple-support-for-nfc-tags-that-trigger-apple-pay-without-an-app/3675