Üreticiler, TriEnda’nın yeniden kullanabilir paletlerini, gıda üretimi ve lojistiği içeren kullanım durumlarını özelleştirdi. Metalcraft UHF RFID etiketleriyle diğer ürünlerini kullanıyor.

 Ambalaj ve palet şirketi TriEnda, müşterilerinin yeni monte edilmiş ürünleri konteynere koymak ve taşımak için kullandığı ürünlerin RFID özellikli sürümlerini sağlamaya başladı. Şirket, müşterilerin bu varlıkların konumunu ve durumunu daha iyi yönetmelerini sağlamak için yeniden kullanılabilir paletlerine ve termoform ambalajlarına uygulanabilen RFID etiketleri sağlamak için RFID etiket üreticisi Metalcraft ile birlikte çalıştığını bildirdi. Bazı durumlarda işletmeler, bu varlıklara yüklenen malların yerlerini anlamak için RFID tabanlı verileri de kullanıyor. Bu sayede müşterilerine mal sevkiyatlarının verimliliğini daha iyi gösterebilirler. 

TriEnda’nın Kuzey Amerika’nın en büyük termoform ambalaj ve malzeme taşıma çözümleri üreticisi olduğu bilinmektedir. Ürünleri, yeniden kullanılabilir paletler, kol paketleri ve yeniden kullanılabilir dökme yük konteynırları içermektedir. Bunların yanı sıra teslimat arabaları, kargo koruma sistemleri ve pil paketlerini içerir. Yıllar boyunca, otomotiv, yiyecek ve içecek endüstrilerindeki müşterilerinde aklında sorular vardı. Bu hususta radyo frekansıyla tanımlama yoluyla paletlere ve ambalajlara teknoloji getirme konusunda sorular sordular. Üreticilerin çoğu, RFID verilerini yönetmek ve devam eden işleri izlemek için RFID sistemlerini test ediyor.

TriEnda paletlerinde rfid teknolojisi kullandı

Paletler için Doğru Etiketleri ve Kullanım Durumlarını Bulma

Şirket, özelleştirilmiş, dayanıklı RFID etiketleri ve etiketleri üreten Metalcraft ile ekip oluşturmadan önce potansiyel seçenekleri araştırdı. TriEnda’nın yeni ürün geliştirme müdürü Heidi Bulgrin şöyle söyledi. ”Sektörde Metalcraft’ı biliyorduk, bu yüzden RFID hakkında onlarla iletişime geçtik” diyor. İki yıl önce, paletlerin form ve kullanım durumu için etiketi seçmeye yönelik sistem geliştirmeye başladı.

Market sektöründeki bir şirket, TriEnda’nın RFID özellikli paletlerini ilk kullanan şirket olurken, yiyecek ve içecek satan işletmeler de etiketli varlıkları kullanmayı planlıyor. Bulgrin, plastik paletlerin pahalı olabileceğini ekleyerek, “Onların birincil teşviki palet kaybını önlemek, varlıklarını takip etmelerine ve düzenli tutmalarına yardımcı olmaktır” diyor. Uzun süreler dayanmaktadır . Geleneksel ahşap paletlere kıyasla daha uzun ömre sahip oldukları için değerlidirler.

Bazı işletmeler ahşap paletlerden TriEnda’nın yeniden kullanılabilir paletlerine geçiş yapıyor ve bu yeni plastik ürünleri RFID etiket izleme özelliği ile kullanabilmektedir. Bulgrin, TriEnda’nın müşterilerinin verileri çeşitli şekillerde kullanmasını sağlayabileceğini söylüyor. Örneğin, şirketlerin belirli bir palet üzerinde paketlenen malları yönetmelerine yardımcı olabileceğini söylemektedir. Başka bir değişle basitçe bir varlığı takip edebileceklerini söylemekte.

Üreticiler Varlıkları ve Üzerine Yüklenen Ürünleri Takip Ediyor

UHF RFID etiketli bileşenleri, ekipmanı veya malzemeleri izlemek için halihazırda yerinde RFID okuyucuları olan şirketler, palet veya ambalaj etiketlerinin kimlik numaralarını yakalamak için mevcut sistemlerinden yararlanmaktadır. Her kimlik, ürünle ilgili verilere bağlıdır. Etiket, sabit UHF RFID okuyucuların kurulu olduğu veya çalışanların el tipi okuyucular taşıdığı üretim veya nakliye süreci boyunca herhangi bir önemli noktada okunmaktadır. Örneğin, bir palete mal yüklendiğinde, bir şirket o paletin durumunu güncellemek için her etiketi okuyabilmektedir.

Palet sevk ediliyorsa, etiket kamyona yüklenirken sorgulanabilmektedir. Yazılım, bu gönderiyi tarih ve saate ve paleti alan müşteriye bağlayabilmektedir. Üretici daha sonra paletin kimde olduğunu ve ne zaman iade edildiğini izleyebilmektedir. Palet zamanında iade edilmezse, üretici müşteriye bunu yapmasını hatırlatan bir bildirim gönderilebilmektedir. Palet etiketi, palet başka bir sevkiyat için kullanılmadan önce yıkama ve onarım işlemlerinden geçtiğinden okunabiliyor.

Bu faaliyetlerle ilgili tüm veriler, yalnızca bir varlığın nerede bulunduğunu saklamamaktadır. Aynı zamanda kaç kez kullanıldığını, ne zaman incelendiğini, ne zaman değiştirilmesi gerekebileceğini gösteren yazılımında saklanmaktadır. Metalcraft’ın bölge uzmanı Mike Winchell’e göre, TriEnda ürünlerinin etiketlenmesi, imalat endüstrisinde yer alan bir trendin parçası. Winchell, şimdiye kadar birçok kullanıcının RFID’nin ne olduğunu ve neler yapabileceğini anladı. Daha verimli hale gelmek veya darboğazları ortadan kaldırmak için teknolojiye yatırım yapmaya hazır olduklarını söylüyor.

Her Ortam İçin Esneklik ve Dayanıklılık

TriEnda, etiketleri, paletleri tutanların görebileceği şekilde her paletin dışına yapıştırmıştır.  Bulgrin, “Bir RFID çipi, bir barkodu ve insan tarafından okunan bir etiket, o palet üzerinde hatasız üç tanımlama biçimine sahip olduğunuz anlamına gelir” diyor ve etiketin paletin ömrü boyunca dayanmasını amaçlamaktadır. Birçok şirket, her iki taraftan da okunabilmesini sağlamak için belirli bir palete birden fazla etiket uygulamayı tercih ediyor.

Bulgrin, özelleştirmenin teklifin anahtarı olduğunu söylüyor. “Herkes için aynı tür etiketi kullanmıyoruz” diye açıklıyor. Belirli sıcaklıklara, kimyasallara, sıvılara ve diğer çevresel faktörlere maruz kalmıştır. Buna bağlı olarak TriEnda, her bir ürün ve müşteri için en iyi RFID etiketini belirleyecektir. 

Örneğin, otomotiv üretim sahası tipik olarak katı bir ortamdır. Bu nedenle etiketlerin kimyasalların varlığını hasar görmeden veya gevşemeden sürdürmesi gerekir. Öte yandan, bazı gıda üreticileri, ürünleri sanitizasyon işlemlerinden ve elektrikli yıkamadan geçirmektedir. 

RFID’yi benimseyenler, varlık kaybının azalması, üretimi ve nakliyesi için kullanılabilir olmaları yönetilmesiyle ilgili faydalar bildirmiştir. Bulgrin, “Onların faydalarını görerek, bu yeteneği diğer müşterilerle paylaşıyoruz” diyor. Başlangıçta, bu müşteriler TriEnda’nın merkezinin bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’ndedir. Ancak RFID özellikli ürünler Avrupa’da da mevcuttur.

TriEnda, müşterilerin kullandığı mevcut paletleri de iyileştirebilirdi. Ancak RFID işlevselliği şu ana kadar yalnızca yeni ürünlere, bunları kullanan şirkete gönderilmeden önce uyguladı.