MÜSİAD Sektör Kurulları Komisyon Başkan Yardımcısı ve Teknopalas Yüksek Teknoloji A.Ş CEO’su Fahrettin Oylum, MÜSİAD Expo 2022 fuarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Dünyada yaşanan pandemi ile birlikte yerli ve milli üretimin önemi çok daha net görülmüştür. Fahrettin Oylum, son yıllarda tüm dünyada yaşanan dijital dönüşüm sürecini Türkiye’nin iyi değerlendirildiğini vurguladı. Oylum, “Böylece global arenada Türk bilişim şirketlerinin ismini daha çok duymaya başlayacağız.” dedi.

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİN ÖNEMİ ANLAŞILDI!

MÜSİAD Sektör Kurulları Komisyon Bşk. Yrd. Fahrettin Oylum, son yıllarda tüm dünyada yaşanan dijital dönüşüm sürecini Türkiye olarak iyi değerlendirdiğimizi belirtti. ”Ayrıca özel sektörü cesaretlendiren adımlar sayesinde ülkelerin dijital dönüşüm sürecinde ihtiyaç duydukları yüzlerce ürünü içeride sağlamaya başladık. Böylece daha iyi olabilmek için ürünlerimizi global pazarda kullandırmamız gerekiyor. Bu aşamada sektör temsilcileri olarak bize çok ödev düşüyor. Yerli ve milli üretimin önemini pandemi döneminde daha da net gördük. Bu süreçte başlatılan yeni ekonomi modeli imalat ekonomisinin yeniden canlanmasını beraberinde getirdi. İhracat rakamlarımız zaten rekorlarla bunu gösteriyor. Ancak imalat ekonomisini inovasyon ekonomisi ile birleştirebilirsek şayet cari açık sorununu da kökten çözmüş olacağız.” dedi.

Fahrettin-Oylum

PROJENİN ÜRÜNE DÖNÜŞMESİ SEKTÖRÜ BÜYÜTECEK

Oylum; üretmek, ürettiğini içeride tüketmek ve yurtdışı pazarlara satmanın önemine değinerek, şöyle devam etti. Ayrıca bu sürece bile dikkat ederseniz, ürettiğimizi içeride tüketmemiz global pazara çıkışta üreticilerimiz için hızlandırıcı etki oluşturuyor. Bilişim sektöründe uzun yıllardır bu konuyu gündemde tutmaya çalışıyoruz. Böylece Firmaların projeden ürünleşmeye dönüşmesi, bu süreçte içeride elde ettikleri birikim ile dış pazarlara çıkmaları sektörün büyümesini hızlandıracak. Projeden ürüne dönüşüm bizim için çok kıymetli.

Üretim-Sanayisi

GLOBALDE ŞİRKETLERİMİZİN ADINI DAHA ÇOK DUYACAĞIZ

Oylum, Ar-Ge ve yenilikçilik alanında atılan adımların ekonomik etkisini henüz görmediğimizi ifade etti. Bazı önerilerde bulundu. ”Özellikle savunma sanayiinde elde ettiğimiz başarıları sivil teknolojilere aktarabilirsek ve devamında bu gücü ihracata dönüştürmeyi hızlandırabilirsek, dönüşüm sonrası sektörel büyütmeyi de logaritmik olarak artırabileceğiz. Kamu ve özel sektörde bu çevrede bir farkındalık oluşmuş durumda. Bununla beraber E-Turquality destekleri özellikle bilişim firmalarının global pazara açılımlarını hızlandıracak. Ayrıca Türkiye İhracatçılar Merkezi (TİM) bünyesinde Hizmet İhracatçıları Birliği altındaki Yazılım Komitesi üye sayısı en geniş komite. Böylece bu bize sektör oyuncularının global pazara çıkma konusunda ne kadar istekli olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte Türkiye’de global ticari diplomasinin merkezi olan DEİK bünyesinde Dijital Teknolojiler İş Konseyi oluşturulmaktadır. Artık Global arenada Türk bilişim şirketlerinin ismini daha çok duymaya başlayacağız” dedi.

Kaynak: https://www.yenisafak.com/