Zaman ilerledikçe hemen her sektörde RFID kullanılmaya başladı. Bunun başlıca nedenleri nelerdir?  Hangi sektörlerde RFID kullanımı yaygındır? Sektörde RFID işverene ne gibi katkılar sağlar? Bu ve bunlar gibi birçok sorunun cevabını gelin birlikte öğrenelim.

RFID NEDİR?

Açılımı radyo frekansı ile kimlik tanıma olan bu teknoloji etiketler ile takip edilmek istenen varlıkların sabit ya da hareketli olması fark etmeksizin takip edilmesini sağlayan teknolojidir.

HANGİ SEKTÖRLERDE RFID KULLANILIR?

  • Kuyumculuk sektöründe RFID
  • Hayvancılık sektöründe RFID
  • Sağlık sektöründe RFID
  • Kütüphane sektöründe RFID
  • Bankacılık sektöründe RFID
  • Otel sektöründe RFID
  • Eğitim sektöründe RFID
  • Otopark sektöründe RFID
  • Madencilik sektöründe RFID
  • Otopark sektöründe RFID
Sektörlerde RFID Kullanımı

Bunların dışında da hemen her sektöründe RFID kullanılmaktadır. Yukarıda belirtmiş olduğumuz sektörlerin bazılarını gelin beraber inceleyelim.

BANKACILIK SEKTÖRÜNDE RFID:  

Bankacılık sektöründe RFID kullanımı para transferleri esnasında, sahtecilik ile mücadelede, kişilerin tanımlanmasında, telefon bankacılıklarında kullanılıyor. Bu işlem nesneye yapıştırılan ya da kartta bulunan RFID etiketler sayesinde çalışmaktadır. Bunların yanı sıra personel takibi, çek ya da nakit envanter kontrolünde RFID teknolojisi kullanılıyor. Bankacılık sektöründe bir diğer önemli hususta kurye çantalarının takibidir. Önemli belgelerin taşındığı bu çanta RFID etiketleri ile takip edilmektedir.

EĞİTİM SEKTÖRÜNDE RFID KULLANIMI

Okullarda RFID teknolojisi birçok alanda kullanılmaktadır. RFID etiketlerinin gömülü olduğu kartlar sayesinde öğrencilerin giriş çıkış işlemlerini takip edebilirsiniz. Aynı zaman da öğrencilerin yanlarında bulundurdukları RFID kartlar sayesinde okul içinde yaşanan kaybolma durumları böylelikle ortadan kalkmıştır. Bu durum hem öğretmenlerin hem de velilerin öğrenciler için sağlaması gereken güvenliğe yardımcı olmaktadır. Bunun dışında RFID etikete sahip olan laboratuvarlarda ki araç gereçlerin güvenliğini sağlamaktadır. Kütüphanede bulunan kitapların kontrolünü de sağlar.

MADENCİLİK SEKÖTÜNDE RFID KULLANIMI

Madencilik alanında RFID teknolojisi bu sektörü oldukça geliştirmiştir. Bu alanda RFID madencilerin takması gereke kişisel koruyucu ekipmanları takip ediyor. Bunun dışında maden altına inen işçilerin anlık olarak nerede olduğunu görüntülemektedir. Böylelikle maden esnasında yaşanabilecek herhangi bir olumsuz durumda işçilerin konumları bellidir. Bu durumda RFID teknolojisi sayesinde işçi güvenliği ön plandadır.

Yukarıda verilen sektörlerde RFID kullanımı yaygındır. Sizde RFID teknolojisi hakkında bilgi almak istiyorsanız rfidmarket.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.