Büyük üreticiler, akıllı cihazlarını daha rahat kontrol etmenizi sağlayacak teknolojiler üzerinde çalışıyor. İki büyük teknoloji firması Samsung ve Xiaomi bu kapsamda, UWB (Ultra Geniş Bant) teknolojisinin tüm özelliklerini müşterilerine sundu.

Ağustos ayında Samsung, Android’in UWB teknolojisine sahip ilk akıllı telefonu olan Galaxy Note 20 Ultra’yı piyasaya sürdü. Samsung geçen günlerde resmi web sitesinde bir basın açıklaması yayınladı. Şirket, UWB (Ultra Geniş Bant) teknolojisinin uzun süre geliştirilmesine ve kullanılmasına kararlı olduğunu belirtti. Galaxy Z Fold 2 bile bu teknolojiyi kullanıyor.

Samsung ve Xiaomi, UWB (Ultra Geniş Bant) Teknolojisini Sundu

UWB ile çeşitli cihazlar, diğer akıllı cihazlar arasında sorunsuz akıllı bağlantı ihtiyaçlarını karşılayabilir. Uzaktan ödeme olsun veya bir TV uzaktan kumandası arıyor olsun, UWB inanılmaz bir navigasyon doğruluğu sağlayabilir. Bu, istediğinizi bulmak için akıllı telefonunuzu kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Samsung, şirketin 2018 yılında özel bir çalışma grubu kurduğunu söyledi. UWB’yi çeşitli Samsung ürünlerine entegre etmesi gerektiğini ve FiRa Alliance’ı NXP ve HID Global ile ortaklaşa kurduğunu söyledi.

Xiaomi UWB (Ultra Geniş Bant) Teknolojisi Sahip!

Xiaomi‘nin resmi tanıtımına göre, tıpkı iç mekan GPS‘i gibi akıllı cihazların uzamsal konumunu doğru bir şekilde algılayabilen yeni nesil bir bağlantı teknolojisi geliştirdiğini ve bunun adınında Ultra Geniş Bant (UWB) olduğunu söyledi. Ultra yüksek hassasiyetli konumlandırma özelliği, akıllı telefonun akıllı cihazı yönetmesini sağlar.

Xiaomi bu teknolojisi santimetre düzeyinde konumlandırma ve yön bilgisi konusunda üstün şekilde doğruluk payı sağlarken, hata payı sadece +/- 3° olduğu bildirildi. Xiaomi tarafından geliştirilen bu teknolojiyi ilk kullanıcak cihaz ise, Mi 10 serisinin 5G modeli olduğu bildirildi. Ayrıca şirket, “tek parmakla kontrol” ve “tek parmakla teslim” olmak üzere iki yenilikçi işlevi tanıttı.

Tek parmakla kontrol kullanımı ile akıllı telefonunuzu herhangi bir akıllı cihaza yönelttiğinizde, kontrol arayüzü otomatik olarak açılır. Bu sayede TV’yi açabilir, masa lambası rengini değiştirebilir, şarkıları seçebilir ve şarkı sözlerini görüntüleyebilirsiniz. Yani kullanıcılar tek parmakla evinde mevcut olan teknolojik ürünlere hakim olabilir.

Xiaomi’nin iddia ettiği gibi, bu Xiaomi UWB teknolojisinin buzdağının yalnızca görünen kısmıdır. Yakında, “işaret etme” yoluyla bile tüm teknolojiyi kontrol etmenizi sağlayan teknoloji aktif olabilir.

Diyelim ki, arabanın kapısına yakın olduğunuzda, cebinizdeki akıllı telefon kapının kilidini otomatik olarak açacaktır.

Kaynak: https://tekmoloji.com/samsung-ve-xiaomi-uwb-ultra-genis-bant-teknolojilerini-tanit-4123/

Diğer Haberler