Interface Systems yeni bir gerçek zamanlı konum sistemi (RTLS) başlatıyor. Çözüm, hastalar güvenli bir kapı aralığına, asansöre veya merdiven boşluğuna yaklaşırsa kapıları kilitler. RTLS sağlayıcısı GuardRFI D’in teknolojisinden yararlanan Interface’in çözümü, RFID özellikli bileklik takanları izler. Yetkisiz bir işlem olması durumunda kapıları otomatik olarak kapatır veya kilitler. Ayrıca alarmların çalmasını sağlar.

Interface’in Bebek Koruma İzleme çözümü, doğum merkezlerinde ve hastanelerde yeni doğan bebeklere, kaçırılmaları ve bebeklerin yanlışlıkla yanlış ebeveynlerle eşleşmesini önlemek için güvenlik sağlar.

RTLS

Savunmasız Hastaları Gerçek Zamanlı İzleme

İki yönlü çözüm, hem bebeklerin hem de dolaşma riski taşıyan hastaların izlenmesini sağlar. Her iki özellik de çocuk kaçırma olaylarını önlemek ve güvenlik açığı bulunan yaşlıları korumak için aktif 433 MHz RFID etiketleri kullanır. Sistem aktif bir RFID etiketinden oluşur. Kapı girişlerinde, asansörlerde veya merdiven boşluklarında savunmasız hastaların konumlarını gerçek zamanlı olarak izlemek için bir tesise dağıtılan RFID okuyucular bulunmaktadır.

Bebek koruma durumunda, hastane personeli ve uzaktan güvenlik görevlileri, etiketli bebeklerin güvenli olmayan alanlara hareketleriyle ilgili gerçek zamanlı uyarılar ve kesin konum bilgileri alınır. Hemşireler ve anneler de bu sayede bebeklerin yanlış yetişkinlerle eşleşip eşleşmediğini tespit edebilmektedir. Wander Yönetim Sistemi ise bunama veya Alzheimer hastalarını tesis içindeki konumlarını gerçek zamanlı olarak takip ederek koruyor. Hastane çalışanları ve uzaktan güvenlik uzmanları, etiketlenmiş hastaların hareketleriyle ilgili gerçek zamanlı uyarılar alabilir.

Fruhwirth, Interface’in bazı sağlık hizmetleri müşterileri için çözümleri dağıtmaya başladığını söylüyor. Şirketin en son çözümü, kurumsal yazılım platformuna dayanıyor. Sağlık hizmeti müşterileri, sistemi 433 MHz aktif RFID veya mevcut bir Wi-Fi bağlantısı ile kullanabilir. “Çözüm, aralarından seçim yapabileceğiniz en geniş RFID etiketleri yelpazesini sunuyor.

Fruhwirth’e göre çözüm, Interface’in risk altındaki kişileri koruma konusundaki deneyiminden yararlanıyor. Yalnız ve mobil işçi güvenliği çözümlerini uygulamadaki deneyimimiz kişisel koruma izleme çözümleri sunmayla ilgili zorluklar konusunda bize derin bilgiler verdi. GuardRFID başkanı ve gelir sorumlusu Kerry Brock, RTLS teknolojisine ek olarak, sistemin gerçek zamanlı alarm yönetimi için tesis içi alarm teknolojisi ve video kameralarla entegre edilebileceğini ve ayrıca alarm olaylarının video doğrulamasını sağlama yeteneğinin sağlanabileceğini söylüyor.

Kurcalamayı veya Güvenli Alanlardan Ayrılma Girişimlerini Tespit Etme

Her yeni doğan bebek, ayak bileği bandı veya göbek bağı şeklinde bir etiket takar. Etiket, verileri alan okuyuculara iletmek için bir madeni para pili içerir.  Ayrıca tipik olarak tesisin sunucusunda bulunan yazılımdaki hastanın kimliğine bağlı benzersiz bir kimlik numarası ile gelir. RFID uyarıcılar, asansör kapıları gibi ilgili herhangi bir alana yerleştirilmektedir. Böylece benzersiz kimliklerini gerçek zamanlı olarak iletir.

Bir bebek etiketi bir uyarıcının menziline girerse, etiket uyanır, uyarıcının kimlik numarasını alır. Ardından tesisin koridorlarında kurulu RFID okuyuculara otomatik olarak bir sinyal gönderir. Bu veriler daha sonra yazılımda toplanır. Sistemin bağlı olarak bir uyarı sesi duyulmakta ve kapılar otomatik olarak kapanmaktadır.

Çalışanlar ve anneler RFID etiketleri takıyorsa, yazılım hangi bebeğin güvenli bir alana girdiğini ve kiminle olduğunu algılar. Ardından buna göre yanıt verir. Örneğin, belirli bir hemşireye veya bebeğin annesine işlem yapma yetkisi verilebilirken, diğerlerine verilmeyecektir. 

RTLS

Bir Hastanenin İhtiyaçlarına Göre Özelleştirilmiş Uyarılar

Dolaşmaya karşı koruma çözümü benzer şekilde çalışır. Bir hasta, o kişinin kimliğine bağlı benzersiz bir kimlikle kodlanmış bir bileklik takacak. Sistem, güvenlik amacıyla belirli bir kattan ayrılmalarını engellemek gibi kişilerin özel ihtiyaçlarına göre ayarlanır. Hastalar kendilerini güvenli alandan uzaklaştıracak bir kapıya doğru yürürlerse, kapılar kilitlenir ve bakıcılara uyarı iletir.

Yönetim, tesis veya koğuştaki tüm savunmasız hastaların gerçek zamanlı konumlarını görüntülemek için yazılımı kullanır. Sistem, hastanenin ihtiyaçlarına özgü çeşitli eylemlere de izin verecek şekilde yapılandırılmaktadır.

Buna ek olarak, sistem çalışan güvenliğini sağlar. Bilekliğin veya rozetin bir versiyonu, personelin acil bir durumda basabileceği düğmelerle birlikte gelir. Bu özellik, tehlikede olan sağlık çalışanlarına acil müdahale sağlar. 

Bu nedenle, acil bir durumda personelin hızlı bir şekilde yardım çağırması için bir yol sağlar. Aynı zamanda yazılım güvenlik görevlilerine yardım arayan kişinin gerçek zamanlı konumuyla birlikte kimliğini sağlamaktadır. Çözüm, bebek yönetimi gibi bir kullanım durumu için uygulamaya konduktan sonra, bunama hastalarının başıboş dolaşmasını önleme, işçi güvenliği veya tekerlekli sandalyelerin, sedyelerin ve diğer varlıkların yönetimi gibi başka amaçlar için de kullanılabileceğini söylüyor. Brock, sağlık tesislerinin çoğunun RTLS çözümlerini aşamalı olarak uyguladığını bildirdi. 

KAYNAK:https://www.rfidjournal.com/category/news