RFID ve depolar birlikte kullanıldığında son birkaç yılda perakende alanına büyük zaman kazandırdı. Target , Macy’s ve Kohl’s gibi dünyanın en büyük markalarından bazıları, tedarik zincirlerini geliştirmek için envanterlerinde RFID etiketlerine güveniyor. Perakendeciler, satış tabanlarının doğru envanterle stoklandığından emin olmak ve çevrimiçi olarak satılanların mağazada mevcut olup olmadığından emin olmak ister.

Müşteriler her yerden alışveriş yapabilmeyi ve satın alabilmeyi umuyor. Bunu yapmak için perakendecilerin iyi aerodinamik bir tedarik zincirine ihtiyacı vardır.  Bu da RFID teknolojisinin hazır olduğu uzun soluklu bir görev konumundadır.

RFID etiketleri genellikle barkodlarla karşılaştırılır. Perakende söz konusu olduğunda, RFID etiketleri tek seferde taranabilirken, barkodların tek tek taranması gerekir. Bu nedenle RFID ile envanter sayımları çok daha hızlı yapılabilmektedir. Aslında, GS1’e göre, perakendeciler döngü sayım süresinde %96’lık bir azalma ve envanter doğruluğunda ortalama %95’lik bir artış görüyor. Kısacası RFID, envanter verilerini toplama sürecini basitleştirir.

Bu perakendecilerin sattığı ürünlerin RFID’yi düzgün bir şekilde kullanmasını sağlamak için perakendeciler , ürün üreticilerini ve distribütörleri belirli etiket kalitesi ve kullanım standartlarına göre zorunlu kılar. Bu, muhtemelen en yüksek envanter doğruluğunu sağlar. Görev sona erdiğinde, doğru etiketleri, ekipmanı ve protokolleri yerleştirmek üreticiye/distribütöre düşer. Bu, üreticilerin üstlenmesi gereken kritik bir projedir. Bu yönergelere uyulmaması, perakende iş ortaklarından sert cezalara ve maliyetli ters ibrazlara neden olmaktadır.

Bazı üreticiler, RFID etiketlerini kendi tedarik zinciri girişimleri için nasıl kullanacaklarını düşünmeden ürünlerine basitçe yerleştirirler. Perakende ortakları gibi üreticiler ve distribütörler de kendi depolarında envanter doğruluğunu artırmak için RFID kullanabilirler. Ters ibrazların minimumda tutulmasını sağlamak için bile RFID etiketlerini kullanabilirler .

RFID ve depolar üreticilerin operasyonlarını büyük ölçüde iyileştirebilir. Depolarınıza yaptığınız yatırım ile RFID etiketlerini dahili olarak kullanıp kolayca yatırımınızın geri dönüşünü alabilirsiniz.

 RFID Depolarda RFID Etiketlerle Kullanılan 3 Yöntem;

  1. Ara ve Bul – Depolar büyüktür ve vakit nakittir. Ürünü bulup getirme süresi birçok perakende operasyonu için kritik öneme sahiptir. Çok kanallı girişimler, büyük ölçüde hızlı bir tedarik zincirine dayanır. Siparişleri daha hızlı yerine getirme yeteneği, distribütörlere büyük bir destek sağlanmaktadır. Örneğin Geiger sayaçları, öğeleri daha hızlı bulmak için depolarda veya sipariş karşılama merkezlerinde kullanılabilir.
  2. Otomatik Gönderi Doğrulama: Ürünler bir kez alındıktan sonra, RFID etiketleri depodan çıkarken doğrulanmaktadır. RFID Faraday Kafesiyle RFID etiket doğrulayıcı, giden her gönderiyi otomatik olarak doğrulayabilmektedir. Konveyör bandından aşağı inen öğeleri basitçe tarayarak yapılmaktadır. RFID’nin gönderileri otomatik olarak doğrulama yeteneği, teknolojinin ters ibrazları nasıl büyük ölçüde azaltabileceğidir. RFID Kafesi gibi bir çözüm, giden her gönderiyi bile kaydedebilmektedir. Böylece yanlış bir ters ibraz faturasına itiraz edilmektedir.
  3. Envanter Döngüsü Sayımı – Açıkçası birçok depo tedarik zinciri, depo WMS ve ERP sistemlerine güvenir. Ancak bir şirket veya depo, envanter bilgilerini aktif olarak yönetme ve güncelleme disiplinine sahip olmalıdır. Bundan dolayı WMS/ERP sistemindeki veriler işe yaramamaktadır. Çoğu depo, yaklaşık %50 – %60 arasında bir envanter doğruluk oranına sahiptir. Daha önce belirtildiği gibi, RFID etiketli envanter, hızlı ve verimli bir şekilde sayılmaktadır. Böylece hızlı bir şekilde kontrol edilmektedir. Öğeler, bir kerede toplu olarak taranmaktadır. Bu da yanlış sayma veya öğeleri görmeme gibi insan hatasını ortadan kaldırır.

RFID Etiketler Sayesinde Hızlı Sayım Yapabilirsiniz

Bu üç alan tek başına RFID ile dahili faydalar söz konusu olduğunda sadece bir başlangıçtır. Deponuz etiketli ürünlerle dolduğunda, geleneksel yöntemlere kıyasla çok daha kısa sürede döngü sayımı yapabilirsiniz.

Altyapı oluşturulduktan sonra RFID, marka sahiplerinin üretim öncesi numuneleri, iş biletlerini ve hammadde paketlerini izlemelerine yardımcı olur. Showroom satış süreçleri bile RFID kullanılarak hızlı ve kolay bir şekilde geliştirilebilir.

RFID’yi markanız için çalıştırarak, mal alma, paketleme ve nakliye maliyetlerini azaltacak ve iyileştirilmiş sipariş ve gönderi doğrulaması ile ters ibrazları en aza indireceksiniz. Böylelikle RFID ve depolar birlikte sizler için vazgeçilmez bir ikili konumuna gelmiştir.

KAYNAK: https://rfidworldcapr.wpengine.com/rfid-and-warehouses/2981