RFID teknolojisi iş sektörlerinde ne gibi faydalar sağlar? Hangi sektörde ne işe yarar? Ne gibi kolaylıklar sağlar? Gelin bu ve bunun gibi soruların cevaplarını birlikte verelim.

Bir depoda dağıtım merkezinde çalışanlar için, envanterin bir kısmını veya tamamını yönetmek, eldeki büyük görevdir. Gelen envanterin, ekipmanın ve hatta personelin konumunu, durumunu ve hızını gerçek zamanlı olarak takip etmek, süreci basitleştirmektedir. Sonuç olarak, çalışanlar iş akışlarını daha verimli bir şekilde düzenleyebilirler. Üreticilerden sağlık çalışanlarına kadar, bireyler iş tanımı için gerekli olan ekipmanı izlenip ve bulabilmelidir. RFID etiketleri tam da bu konuyla ilgili yardımcı olmaktadır.

rfid

RFID teknolojisi ile bir çalışan, ulaşılması zor yerlerde bulunan barkodları ve etiketleri okumak için uygun tarama cihazını kullanmaktadır. Tarayıcının tek bir hareketiyle, bir ürünün sisteme giriş ve çıkışını veya nerede olduğunu kontrol edebilmektedir. Belirli bağlantının zor olabileceği uzak alanlardaki uygulamalar için, etiketin kendisi veya sensör verileri hakkında bilgiyi depolar.

Perakendeciler, stok eksikliği durumlarını azaltmaya, satış sayılarını iyileştirmeye ve çok kanallı modellerde müşteri memnuniyetini artırmaya yardımcı olmak için mağazalarda ve depolarda her zaman stok düzeylerini ve konumlarını görüntüleyebilir. Sağlık hizmeti sağlayıcıları, gerekli hasta test ve bakım ekipmanlarını birkaç dakika içinde bulabilmektedir. Havayolları, uçuşa hazır olma durumunu iyileştirmek ve bagajları varış noktasına zamanında ve doğru bir şekilde yönlendirmek için can yeleklerini, yemekleri ve daha fazlasını kontrol eder. 

Üreticiler, yükleme alanından üretim hattına ve ötesine geçerken envanterlerindeki parçaları takip ederek gecikmeleri azaltır. Böylelikle kalite kontrolünü iyileştirir. Ulaştırma, lojistik ve posta hizmeti sağlayıcıları, tüm teslimat işleme eylemlerini görmektedir. BT departmanları, kayıp, çalınmış veya ihlal edilmiş ürünleri ve kontrol odaları içindeki ekipmanları izleyebilmektedir. Otomatik Araç tanımlama, elektronik geçiş ücreti toplama, otoyol kullanımı ve durum izleme için de faydalıdır. RFID, süreçlerini ve yaşam biçimlerini basitleştirerek yüzlerce endüstriyi daha iyi yönde etkiler.