RFID personel takip sistemi, belli alan içerisinde personellerin anlık olarak konumlarını belirleyen, değerlendiren ve acil durumlarda anında bilgiyi gerekli noktalara ileten bir sistemdir. Ayrıca yetkili personellerin ilgili bölümlere girmesini sağlayan bir sistemdir. Bundan dolayı Personellerin takip edilmesini aktif ve pasif olarak ikiye ayırabiliriz.

Aktif Personel Takip Sistemi

Aktif etiketler, etiketin içinde kullanılan pil aracılığıyla iletişim kurulmaktadır. Bunlar gereken enerjiyi sağlayan RFID etiketleri olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca Aktif RFID etiketleripasif RFID etiketlerinden çok daha uzun bir okuma aralığına sahiptir. Personele verilen aktif bileklik, aktif kart veya aktif bir etiket ile bu takip çok rahat şekilde yapılmaktadır. Alan içerisinde doğru  yerleştirilmiş RFID Aktif Okuyucular ile personellerin binanın hangi katında hangi odasında olduğunu tespit edebilirsiniz. Ayrıca ne kadar süreliğine durduğunu anlık olarak takip edebilirsiniz. Sıcaklık, nabız, sallanma sensörleri entegre ederek personellerin sağlıkları yakından takip edilmektedir. Pasif sistemlerin yanında aktif sistemler çok daha yüksek maliyetlidir. 

personel takip sistemi rfid

Pasif Personel Takip Sistemi 
 

Personele verilen pasif uhf,hf,lf kart, bileklik veya etiket ile takip çok daha ucuz bir şekilde yapılmaktadır. Kapılara yerleştirilen okuyucular ile personellerin hangi odaya saat kaçta kaç kere girdiğini takip edebilirsiniz. Ayrıca bu sistem sayesinde hangi personelin hangi odaya gireceğini yetkilendirebilirsiniz. Anlık olarak takip etmek yerine hangi bölüme ne zaman girdiğini tespit edebilirsiniz. Aktif sistemlerin yanında pasif sistemler çok daha uygun maliyetlidir. 

Kullanılan Cihazlar 

Farklı türlere sahip cihazlar kullanılmaktadır. Personel takip sistemleri cihazları fabrikalar, kamu kurumları, özel işletmeler, açık alanlar ve mağazalar gibi pek çok sektörde kullanılmaktadır.  Parmak izi, personel takip sistemleriyüz tanıma personel takip sistemlerikartlı personel takip sistemleriçoklu personel takip sistemleri gibi farklı varyasyonları bulunmaktadır. Detay almak için iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz. 

Kaynak: https://www.rfidmarket.com.tr/rfid-personel-takip-sistemi