RFID kartlar genellikle pasif etiketlerden oluşmakta125 KHz, 13.56 MHz/868 – 928 MHz frekans değerinde Kartlar ve okuyucular bulunmaktadır. RFID ile ilgili daha fazla bilgi için diğer yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Proximity RFID Kartlar (125 KHz)

Proximity Kartlar, “RFID kart” olarak da bilinen temassız akıllı kartlardır. Ayrıca Kredi kartı boyutlarındadır. Üzerlerine baskı yapmaya uygunlardır. Frekansı gereği 0-10 cm aralığında okunmaktadır. Uygun maliyetli olduğu için büyük firmaların en çok kullanmakta olduğu RFID kartlardır. 

Proximity RFID Kartların Özelikleri 

Proximity kartlar 125 kHz frekansa sahip yüksek güvenlikli kartlardır. Ayrıca Göstergeç kart olarak da bilinmektedir. Proximity kartların yüzeyleri baskı için uygundur. Kolay deforme olmazlar. Kopyalanmaları çok güç olan bu kartlar son derece dayanıklıdırlar. 

Proximity Kart Kullanım Alanları

Proximity kartlar çok geniş bir alanda kullanılmaktadırlar. Bundan dolayı Personellerin şirket içerisine giriş-çıkışlar, yetkili kişilerin  ofislere giriş-çıkışları, oteller, fabrikalar, festival alanları, konferans salonları, spor etkinlikleri gibi alanlarda rahat bir şekilde kullanılabilirler. Yapılacak baskı ile her sektöre uygun hale gelmektedir.

Mifare RFID Kartlar (13.56 MHz)

Mifare kartlar13.56 MHz frekansa sahiptir. 5-10 cm mesafeden kullanılabilen akıllı rfid kartlardır. Kredi kartı boyutlarındadır. Böylece Mifare Kartların yüzeyleri baskıya uygundur ve kolay deforma olmazlar.

rfid kart, proximity kart, mifare karti dijital kartvizit

Mifare RFID Kartların Özellikleri

Su ve dış ortamdan etkilenmezler. İçerisine işlenen verilerde kayıp olmaz. Yüzeyleri baskıya uygundur. Ayrıca kopyalanmaları çok zordur ve dayanıklıdırlar.

Mifare RFID Kartların Kullanıldığı Yerler

Öğrenci kimlik bilgileri ve işlemleri, elektronik pasaport, otopark sistemleri, ulaşım araçları, oteller ve otomatik ödemeli olan her ortamda Mifare kartlar kullanılmaktadır.dır.

rfid kart, mifare kart

Kaynak: https://www.rfidmarket.com.tr/rfid-kartlar