RFID ile daha güvenli bir işyeri oluşturmanın 3 yolu nelerdir? İşletmeler, çalışanların fiziksel güvenliğini korumak için bu teknolojiden yararlanmanın yeni yollarını buluyor. Sizlere bu yazımızda bu üç yolu göstereceğiz.

İşyeri güvenliği, moralin, şirket kültürünün ve üretkenliğin önemli bir parçasıdır. Ancak pandemi sonrası bir ortamda güvenliğe yönelik tehditler, veri ihlalleri ve yeni COVID varyantları hakkındaki manşet haberleri, gergin bir işgücünü yatıştırmak için çok az şey yapıyor. Neyse ki işletmeler, çalışanlar için sağlık ve güvenlik endişelerini hafifletmeye yardımcı olmak için RFID’den yararlanmaktadır.

İşçileri elinde tutmak isteyen işverenler, ekstra bir koruma katmanı olarak işletmelerine RFID güvenlik öğeleri yerleştirmelidir. RFID’nin daha güvenli bir iş yeri sağlamasının üç yolu:

Erişim Kontrolü

Elektrikli kilitler, kart veya biyometrik okuyucular gibi RFID erişim kontrolü çözümleri eklemek çalışanları korur. Ayrıca şirketlerin, bir ofise veya güvenli alanlara kimlerin girip çıkabileceğini takip etmelerini sağlar. RFID, personel bilgilerini, müşteri verilerini veya şirket bilgilerini içeren odalara veya dosyalara erişimi de kısıtlar. Ayrıca, bir kart okuyucunun varlığı, çalışanların belirli alanlara uygun olmayan şekilde erişmesini engelleyebilir.

Mordor Intelligence’a göre, erişim kontrolü pazarının değeri 2026 yılına kadar 11 milyar dolardan fazla olacak. Analistler, RFID’yi dağıtarak güvenliklerini geliştiren hükümet ve güvenlik kurumlarında daha fazla benimsendiğini tahmin ediyor. Ancak sağlık, perakende, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki işletmeler ve kuruluşlar da bu çözümleri benimseyecektir.

RFID ile daha güvenli bir işyeri oluşturmanın 3 yolu

Temaslı İzleme

Varyantların normale dönüşü tehdit ettiği pandemi sonrası bir ortamda, RFID bileklikler yoğun iş yerlerinde veya çok sayıda insanın katıldığı mekanlarda etkili bir izleme aracı olarak ortaya çıkmıştır. Bu bantlar, kullanıcıların kişisel bilgileri ile aktif hale getirilebilmekte ve farklı lokasyonlarda mobil cihaz veya sabit okuyucu ile taranabilmektedir. Bu temassız bileklikler kişinin hareketlerini, saat kaçta ve kiminle olduğunu takip ediyor. Ek olarak, bir tesis, bileklikleri tarayarak, sınırları ve sosyal mesafe protokollerini uygulamak için bir alana kaç kişinin girdiğini sayar.

Bir sıkıntıda, RFID bir şirketin veya işverenin, maruz kalan kişileri kontrol etmek, iletişim kurmak ve bilgilendirmek için ihtiyaç duyduğu her şeye sahiptir. 

Temassız Giriş

 Çeşitli tesislerde, RFID boyunlukları veya kimlik kartları bir çalışanın veya misafirin kimliğini doğrular. Ardından erişim izni verir ve bir çalışanın bir alana ne zaman girdiğini takip eder. Bununla birlikte, işletmeler, otomatik olarak kapıyı açan, yükselten veya bir asansör çağıran çözümler de uygulayabilir. Böylece insanların düğmelere, kollara veya tuş takımlarına dokunması gerekmez.

Ayrıca, eller serbest girişe olanak tanıyan çözümlerde vardır. Bu çözümler işlerinin bir parçası olarak cihaz veya malzeme taşıyan çalışanlar için üretkenliği ve işyeri güvenliğini arttırır.

İşyeri Güvenliğini Artıran RFID Çözümleri Sağlayın

İşyeri güvenliğine dikkat edilmesi her zaman esastır. Ancak son birkaç yılda pandemiden terör tehditlerine kadar daha ciddi endişeler ortaya çıktı. Yöneticiler her zaman herkesin güvenliğini sağlayamaz ve konumlarını tam olarak belirleyemez. Ancak RFID bu konularda bizlere yardımcı olmaktadır. Ofislere, kısıtlı alanlara ve hassas bilgilere erişimi otomatikleştirmek ve kontrol etmek için RFID kullanılmaktadır.   Aynı zamanda ofislerin güvenliğini sağlayabilir ve kimin gelip gittiğini kontrol edebilir.

Ayrıca iş yeri güvenliği için tasarlanmış RFID çözümleri olumlu bir ortam oluşturmaya yardımcı olmaktadır. Çalışanlar tesislerinde personelin veya misafirin koronavirüs pozitif çıkması durumunda derhal bilgilendirileceğine dair güvenceye sahip olabilir.

Çözüm sağlayıcılar, RFID’den yararlanarak, onları ve işyerlerini güvende tutarken, çalışanların günlük görevlerindeki sürtüşmeleri gidermeye yardımcı olabilir. Bu yazımızda sizler için RFID ile daha güvenli bir işyeri oluşturmanın 3 yolu nedir sorusunu cevapladık.

KAYNAK: https://blog.bluestarinc.com/3-ways-to-build-a-safer-workplace-with-rfid