RFID endüstrisi farklı iş sektörlerinde sıklıkla kullanılmaya başladı. Endüstri uzmanlarının sıklıkla “Teknolojinin Rakibi Yoktur” dedi. Araştırmacılar da endüstrilerin bir noktada umutsuz bir çözüm ihtiyacı yaşadığına inanıyor. RFID pazarında da durum aynı. Belçika’daki bir giyim perakendecisi, Barilla tarafından pazarlanan RFID özellikli fırından RFID’yi benimseyen havayollarına ve daha fazlasına kadar, teknoloji farklı sektörlerde değerini bulmaya başladı.

RFID Endüstrisi

Perakende ve Alışveriş Merkezleri: JBC, Zara, Fairfield Group ve diğerleri gibi giyim perakendeci markaları. Bu şirketler, farklı mağazalarda büyük ölçekli bir RFID sistemi aldı. Bu tür RFID dağıtımları, genellikle, üreticilerin tarafında, dağıtım merkezinde ve daha fazlasında giysileri izler. Bunun için UHF radyo frekansı tanımlama etiketlerinin uygulanmasını içerir. Perakendeci, POS’taki satın alma işlemlerini izlemek için bu çözümü kullanır. 

Tüketici Ürünleri: İtalya’nın popüler bir gıda markası olan Barilla, Cucina Barilla adlı RFID tabanlı bir ürünü de piyasaya sürdü. Şirket, alıcıların kek, ekmek, risotto pişirmek için kullanılabilecek fırını rahatça çalıştırmak için yeni ürün keşfetti. Bunun için pasif HF RFID etiketlerini tanıttı.

Havayolları: Geçen yıl Airbus, RFID teknolojisine olan ilgilerini dile getirmişti. Airliner Jetstar Airways, kabin güvenlik cihazlarını izlemek için RFID’yi nasıl kullanacaklarını gösterdi.

Sağlık: Tokyo’da bulunan Sanraku Hastanesi, tüm tıbbi ekipman veya cihazlarını yönetme girişiminin bir parçası olarak yakın zamanda BayNexus ile el ele verdi. Şirket, iğneleri yönetmekle başladı. Ancak daha sonra, bilekliklerde, ilaçlarda EMR’deki reçete verileriyle eşleştirilen RFID etiketleriyle eşleştirilmiş bir el tipi okuyucu kullanmaya başladı.

RFID pazarının büyümesi perakende, sağlık ve diğer pek çok sektör sayesinde ilerleme sağladı. Ayrıca, büyüme sağlık sektöründe daha belirgindir. OEM’lerin, tüketici iş akışlarını geliştirmek için RFID’yi entegre etti. Hayati bir rol oynarlar ve hastane personeline hastalarına konsantre olmaları için daha fazla saat sunarlar. 

RFID endüstrisi bu ve bunlar gibi bir çok alana yayılmaktadır.