Akıllı telefonların iyice yaygınlaşması ile birlikte telefon aksesuarları da hızlı bir şekilde geliştiriliyor. NFC teknolojisinin hızla büyümesi ile birlikte yeni nesil nfc dijital kartvizit ortaya çıktı.

Dijital Kartvizit Nedir?

Dijital kartvizit kullanımı çok kolaydır. Sosyal medya hesapları, telefon numaraları, e-mail hesapları, web sitesi, adres bilgileri ve iban numaraları, portfolyoler, iş tecrübeleri  gibi bilgiler ekleyip çıkarılabilen bir sistemdir. Klasik kartvizitlerin sanal olarak şık bir şekilde cüzdanlarda taşınmasıdır. İster bu bilgileri NFC kartlara ister NFC etiketlere yazıp kendi dijital karvizitlerinizi oluşturabilirsiniz. Hem işe uygun hem de kişisel ihtiyaçlara hitap eden bu teknoloji ile kartvizit verip almaya son verebilirsiniz. Bütün bunların yanında bu teknoloji ile çevreyi korumuş olursunuz. Sürekli basılan kartvizitler için kağıt ısrafının önüne geçmiş olursunuz. Ayrıca yeni nesil karviziylerinizi sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kullanabilirsiniz.

dijital kartvizit

Dijital Kartvizit Teknik Özellikleri Nelerdir? 

NFC etiket, nfc kart, nfc bileklik ve nfc anahtarlık 13.56 MHz bantlı yakın alan kablosuz iletişim teknolojisiyle bağlantı kurulur. İletişim mesafesi yaklaşık 10 cm olmasına rağmen, temassız IC kart teknolojisi gibi, “sadece NFC etiketine dokunmanız yeterlidir”. Farklı elektronik ürünler arasında veri alışverişi yapılabilir. Yine de temassız IC kartlarından farklı olarak, dijital kartlar iki yönlü iletişime izin verir. NFC özellikli bir ürün ve IC kartı olduğu sürece veriler okunabilir ve yazılabilmektedir. Türkiye’deki önde gelen firma olan Rfidmarket dijital kart üretimi yapmaktadır. Ayrıca kendi sitesinde nfc etiket kategorisinde nfc kart, nfc bileklik veya nfc anahtarlık satışı yapılmaktadır.

Dijital Kartvizit Nasıl Çalışır? 

Yakın Alan İletişimi anlamına gelen ve radyo frekansı tanımlama (RFID) teknolojisi temelinde geliştirilen dijital kartvizitler; Telefonların, tabletlerin, dizüstü bilgisayarların, diğer cihazların diğer NFC donanımlı cihazlarla kolayca veri paylaşmasına olanak tanır. Dijital kartvizitlerRFID’ye çok benzer, ancak NFC yaklaşık 4 inçlik iletişimle sınırlıdır. Dijital kartvizitlerinizi NFC okuyucu ve telefona çok yakın tutmanız gerekmektedir.
NFC veri iletimi için iki NFC uyumlu cihaz gereklidir. Bluetooth’un aksine, NFC verilerini aktarmak için manuel eşleştirmeye gerek yoktur. NFC’nin ayırt edici özelliği sayesinde cihazların eşleştirilmesini veya veri aktarım izni gerekmemektedir. Bilgi almak ve NFC teknolojisi ile ödeme yapmak için NFC uyumlu bir akıllı telefon ile verici cihaza dokunmanız yeterlidir. NFC ile telefon kullanılarak temassız işlem yapmak mümkün hale gelmiştir. 

Kaynak: https://www.rfidmarket.com.tr/dijital-kartvizit