Murata İmalat, Michelin ile lastiklere gömülmek üzere RFID modülleri geliştirdi. Sağlam pasif RFID etiketleri, harici güç kaynağı gerektirmez ve uzun süre çalışmaya devam eder. Bu basit ama zarif teknoloji, envanter lojistiği, satış sonrası bakım ve geri dönüşüm operasyonlarının yönetimini mümkün kılar. Böylece tüm kullanım ömrü boyunca düşük maliyetli ve kolay lastik izlenebilirliği sunar.

“RFID teknolojisi, verimlilik elde etmek ve lastik operasyonlarını optimize etmek, aynı zamanda lastikleri tanımlarken ve verileri ilişkilendirirken müşteri deneyimini geliştirmek için önemli bir kolaylaştırıcıdır. Jerôme Barrand , lastikleri beşikten mezara kadar tutarlı şekilde tanımlamanın tek yolunun yerleşik etiket olduğunu söyledi . “Murata’yla yapılan iş birliği sayesinde, Michelin’in geniş pazara hitap etmesini sağlayan uygun maliyetli çözüm geliştirildi. Bu yeni nesil RFID etiketleri şimdiden dört milyondan fazla Michelin lastiğinde bulunuyor. Teknoloji şu andan itibaren başka herhangi lastik üreticisinin de kullanımına sunulduğundan, bu pazarın benimsenmesini destekleyecektir.”

Şu anda Michelin, RFID etiketlerini kamyon, otobüs ve binek otomobil gibi ticari araçlarda kullanıyor. Michelin, bu dağıtımı 2024’ten itibaren Michelin lastiklerinin %100’ünü kapsayacak şekilde genişletmek için çalışıyor. Daha önemlisi, şirket, pazardaki önemli oyuncuların, geliştirilmiş lastik izlenebilirliği için bu teknolojiyi benimseyeceğini tahmin ediyor.

Masamichi Ando, ​​“Murata, yenilikçi çözümler için teknolojileri geliştirmeye devam edecek. Kullanım ömrü boyunca lastik yönetimi operasyonlarına ve müşteri deneyiminin geliştirilmesine katkıda bulunacaktır” dedi.

Lastiklere Gömülmek Üzere RFID Modülleri

Murata, RF teknolojisi ve küçülme konusunda geniş deneyim ve bilgi birikimine sahiptir. Lastiğe gömülebilir RFID etiketini geliştirip maliyeti indirirken mevcut RFID etiketlerine kıyasla güvenilirliği artırmak kritik faktörlerdi. Murata tarafından tasarlanan ve üretilen RFID modülü, yaklaşık olarak bir pirinç tanesi boyutundadır. Hana Technologies tarafından tasarlanan ve üretilen basit bir yaylı antene yerleştirilen RFID etiketi, lastik ekosistemiyle bağlantı kurmasını sağlayan en basit iletişim mimarisine ulaşır.

Murata, bu RFID modülünün tedarikine ek olarak, lastiğe gömülebilir RFID etiketinden iletilen verileri ISO standartlarına uygun olarak işleyen ve yorumlayan id-Bridge platformunu (RFID ara yazılımı) sunabilecektir.

KAYNAKÇA:https://www.everythingrf.com/news/details/13640-murata-develops-rfid-modules-to-be-embedded-into-michelin-tires