İlaç Endüstrisinde RFID NEDİR? NASIL KULLANILMAKTADIR? HANGİ ALANLARDA NE İŞE YARAR? BU SEKTÖRÜDE RFID ÖNCESİNDE NE GİBİ ZORLUKLAR VARDI? Gelin bu ve bunun gibi soruların cevaplarını birlikte verelim.

Radyo frekansı tanımlama (RFID) teknolojisi, ilaç endüstrisindeki sayısız zorluğu çözme potansiyeline sahiptir. Ancak, müşterilerinizin RFID’den maksimum faydayı alması için etiketleri uygulamaktan ve okuyucuları dağıtmaktan fazlasını yapması gerekir. İlaç RFID çözümleri, kuruluşun özel kullanım durumu için özel olarak tasarlanmalıdır.

RFID İle İlaç Sektöründe Başarı Öyküsü Nasıl Oluşturulur

Optimum performans sağlayan bir RFID çözümünü dağıtmak için çeşitli faktörler vardır. İlk olarak, son teknoloji bir çözümle başlayın. İlaç şirketlerinin ilaçların güvenli olduğundan ve doğru hastalara teslim edildiğinden emin olmalarına yardımcı olmak için bir ilaç RFID çözümünün güvenilirliğinden bu kadar çok yararlanırken, müşterilerinizin ustalıkla tasarlanmış teknolojiyi kullanmaları gerekir. Ardından, ilaç şirketi müşterilerinizin mümkün olan en iyi teknolojiyi kullanmasını sağlamak için portföyünüzdeki RFID çözümlerini değerlendirin ve diğer seçeneklerle karşılaştırın.

Ayrıca, en uygun RFID çözümlerini inceleyip seçtikten sonra, bir sonraki adım, müşterinizin çalışması için özel olarak bir çözüm tasarlamaktır. Örneğin, daha iyi envanter yönetimi ve sahte ilaç tanımlama hedefi olan bir distribütör, alım sırasında veri toplamayı sağlayan sabit okuyuculara ve RFID antenlerine ihtiyaç duyar. Öte yandan, müşteriniz doğruluğu ve üretkenliği artırması gereken bir eczanenin ihtiyaçlarını karşılamasının en iyi yolu bir RFID yazıcı ve el okuyucularıdır.

Ayrıca, müşterinizin aktif RFID’den mi yoksa pasif RFID’den mi yararlanacağını düşünün. Pasif RFID’den farklı olarak, aktif RFID, etiketin veri yaymasını ve sıcaklık, nem gibi koşulları izlemesini sağlar. Genellikle bir pil veya güç hücresi gibi gömülü enerji kaynakları içerir. Bu yetenek, özellikle soğuk zincir gönderileri için hayati önem taşır. İlacın hastaya ulaştığında güvenli ve etkili olmasını sağlar. Pasif etiket ve RFID okuyucunun gerekli sonuçları sunacağı ancak düşük bir BT yatırımı gerektirdiği bazı uygulamalar için aktif RFID fazla gelmektedir.

İlaç Endüstrisinde RFID

İlaç RFID Verilerini Yönetme

Belirlediğiniz RFID çözümünün görevlerini otomatikleştirmek, zamandan tasarruf etmek için bir zorlukla karşı karşıya kalacaktır. Veri yönetimi. Geçmişte barkod teknolojisini kullanan ilaç şirketi, RFID çözümlerinin eski çözümlerinden daha fazla veri depolayabildiğini görecektir.

Sağladığınız toplam çözüm, şirketin kurumsal kaynak planlaması (ERP) veya eczane yönetim sistemi ile paylaşılabilmesi için bir RFID çözümünün oluşturduğu daha büyük hacimli verileri alan ve düzenleyen yazılımı içermelidir. Müşterinizin çözüme yönelik hedeflerini öğrenmek için bir keşif oturumu yürüttüğünüzde, akıllı bir analitik çözümüyle entegrasyonun ilaç şirketinin organizasyonundaki paydaşlara değerli bilgiler sağlayabileceğini de belirleyebilirsiniz. Ayrıca, müşteriniz verilerin her zaman korunmasını ve erişilebilir olmasını sağlayabilmesi için veri güvenliğini kapsamlı bir yedekleme ve olağanüstü durum kurtarma stratejisini tartışmanız da önemlidir.

İlaç Şirketlerinin Bugün Çözmesine Yardımcı Olabileceğiniz Zorluklar

RFID çözümleri ilaç şirketlerinin, aşağıdakiler gibi mevcut zorlukları çözmeleri için aradıkları cevaplardandır.

  • Aşı ve ilaç dağıtımı
    RFID, başarılı COVID-19 aşı dağıtımının anahtarı olarak ortaya çıkmıştır. Her aşı dozu hakkında veri toplamayı otomatik hale getirir. Görüş hattı gerekmez ve tüm sevkiyat bir kerede taranır. Ek olarak aşılar, kayıt tutmayı otomatikleştirmek için üreticiden hastaya kadar hareket ederken taranabilir.
  • Sahte ilaçlara karşı mücadele
    Sahte ilaçlar dünya çapında sağlık ve güvenliği tehdit ediyor. RFID teknolojisi, şirketlerin bir gönderi hakkındaki bilgileri görmek için veritabanlarına karşı elektronik ürün kodlarını kontrol ederek gönderilerin kimliğini doğrulamasını sağlar. Üreticinin kayıtlarıyla eşleşmiyorsa, ürünler sahte olabilmektedir. RFID, şirketlere gönderiler üzerinde daha sıkı kontrol etme ve çalınmamalarını sağlayarak, paletleri bulma yeteneği verebilir.
  • Mevzuata uygunluk
    ABD Kongresi, 2013 yılında, reçeteli ilaçları ürün kutuları aracılığıyla takip edebilen elektronik bir sistem gerektiren İlaç Tedarik Zinciri Güvenlik Yasası’nı (DSCSA) yürürlüğe soktu.
    RFID, şirketlerin gerekli bilgileri RFID etiketlerine yerleştirmesine, veri toplamayı otomatikleştirmesine ve daha fazla verimlilik için birçok ilacı bir kerede taramasına olanak tanır.

Müşterilerinizin Kullanım Örneği Nedir?


Müşterilerinizle ilaç RFID çözümleri hakkında tartışmalar başlatmayı bir öncelik haline getirin. Halihazırda operasyonların alanında RFID teknolojisini kullanıyor olsalar bile, teknolojinin kuruluşlarına değer sağlayabileceği yollara ışık tutabilirsiniz. Örneğin, süreçleri otomatikleştirir. İşgücü sıkıntısı sırasında personel talebini azaltır. İş akışlarını düzene sokar ve en önemlisi hasta güvenliğini iyileştirir.

İlaç Endüstrisinde RFID ile ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçin!!!

KAYNAK: https://blog.bluestarinc.com/maximizing-rfid-initiatives-in-the-pharmaceutical-industry