Fun City, yıllardır Hindistan’daki eğlence merkezlerinde radyo frekansı tanımlama (RFID) sistemiyle çocukların ve ailelerin dokunarak oynamasına olanak sağlıyor. Çözüm ilk olarak 2019’da Alpha One Mall Ahmedabad’da canlı olarak alındı. Ardından Hindistan genelinde genişletilmiştir. Artık şirketin Orta Doğu’daki sahalarındaki oyuncular, hangi merkezi ziyaret ederlerse etsinler oyunlara daha kolay erişmek ve kredi yüklemek için bu çözümden yararlanıyor.

Müşterilerin bir kart satın almalarını, yüklemelerini ve ardından lunapark gezilerine kolayca erişmelerini sağlamak içi bir karta ihtiyaç vardır. Bunun dışında Parafait biletleme sistemini ve RFID okuyucuları içeriyor. Şirket, oyun etkinliğini yönetmek ve merkezlerin ekranlarındaki içeriği etkinleştirmek için bulut tabanlı yazılımını sağladı.

Dubai’de bir konaklama, eğlence ve perakende şirketi olan Landmark Group’un sahibi olduğu Fun City, 12 yaşına kadar çocuklara yönelik oyuncaklar ve oyunlar sunuyor. Play at center, eğlence sağlarken büyümeyi ve gelişmeyi teşvik etmek için tasarlanmıştır. Şirket, tesislerinde her yıl 350 milyondan fazla oyun oynandığını bildiriyor.

Fun City’nin oyun oynama modeli, müşterilerin daha sonra oyunları başlatmak için kullanabilecekleri kredi veya jeton satın almasını içerir. Ayrıca diğer oyunlarda kullanmak için ödüller kazanabilirler. Bu kredilerin değeri ve nasıl kullanılacağı haftanın gününe göre değişiklik göstermektedir. Önceki yıllarda şirket, Semnox’a belirteçlerin değişen günlük değerini yönetmenin, çok sayıda arka ofis çalışması ve teknik ekibinin düzenli katılımı dahil olmak üzere önemli ölçüde manuel çabayla gerçekleştirildiğini söyledi.

EĞLENCE MERKEZLERİNDE RFID

Esnek Token Ödeme Sistemi

Fun City, kart tabanlı bir sisteme geçtiğinde, şirketin kartı, her tarama tek bir jetonu temsil edecek şekilde jetonları depolayabilir. Ancak, bir oyun oynamak için iki jeton gerektiriyorsa, kullanıcının kartı iki kez taraması gerekiyordu. Semnox Solutions’ın Orta Doğu ve Avrupa iş başkanı Vinayaka Kamath’a göre bu durum hem operatör hem de müşteri için rahatsızlık yarattı.

Kamath, bu nedenle ve biletleme ve erişim deneyimini başka şekilde geliştirmek için Fun City’nin satış sonrası destek sağlayabilecek bir şirketten yeni sistem aradığını söylüyor. Yeni çözümün, çocuklara ve ailelere eğlence merkezlerinde sorunsuz bir şekilde dolaşabilmeleri ve istedikleri oyunları oynayabilmeleri ve aynı teknolojiyi başka sitelerde kullanabilmeleri gerekiyordu.

Kamath, ana hedeflerden birinin, çocukların veya ebeveynlerinin herhangi bir oyunu oynamak için temassız bir kart sağlamak olduğunu hatırlıyor. Semnox, 2017’de RFID özellikli Güç Kartları içeren bir sistem oluşturdu. Şirket, Fun City’nin siteleri için iş süreçlerini otomatikleştirmek için hem arka uç yazılım hem de müşteriye yönelik özellikler ve işlevler oluşturdu. Sonuç, “hiçbir ihtiyaç duymayan bir çözüm oldu” diyor. Mantık sisteme girdikten sonra personelin katılımı.”

Çözüm Nasıl Çalışır?

Aileler, Powercard paketlerini bir Fun City sitesinden veya web sitesinden satın alır. Daha sonra kredileri veya jetonları doğrudan oyuncular tarafından kullanılan kartlara yükleyebilirler. Her kart, bir okuyucu tarafından birkaç santimetre içinde sorgulandığında benzersiz kimlik numarasını iletmek için ISO 15693 ile uyumlu yerleşik bir HF RFID etiketi ile birlikte gelir. Bir aile bir satın alma işlemi gerçekleştirdikten sonra, kartın kaybolması durumunda aile kredi kaybetmeden Fun City’nin kartı değiştirebilmesi için kişisel bilgilerini vermeleri teşvik edilmektedir. Veriler, potansiyel promosyonlar ve ödüller için her oyuncuyu belirli oyun bilgileriyle ilişkilendirmek için yazılımda saklanabilmektedir.

Çocuklar, kartı sadece Parafait okuyucularından birine dokundurarak oyunlara erişmek için kullanabilirler. Cihaz, kartın kimlik numarasını alır, orijinalliğini ve kredi bakiyesini onaylar ve oyuna erişim sağlar veya makineyi açar. Yazılım daha sonra oyuncunun hesabından oyunun kredisini çeker. Çocuklar bakiye bitene kadar kartlarını kullanmaya devam edebilirler. Bu süre sonunda çocuklar oynamaya devam etmek isterlerse aileler karta kredi ekleyebilirler. Kart, son kullanım tarihinden itibaren 11 ay süreyle geçerlidir. Bu nedenle eve götürülerek aynı sitede veya farklı bir sitede tekrar kullanılmaktadır.

 Fun City, Hindistan’da kart sistemlerinin kullanıldığı birden fazla lokasyona yayıldıkça, tüm sahaları Semnox RFID sistemine geçirdi. Semnox’un teknolojisi, eski sisteminin yerini alarak Hindistan’daki 30 tesisin tamamında uygulanmıştır.

EĞLENCE MERKEZLERİNDE RFID

Yaklaşık 70 Gün İçinde Kullanıma Sunulacak

COVID-19, daha fazla kullanıma sunmada gecikmelere neden oldu. Orta Doğu’daki 49 merkez, pandemi kısıtlamalarının hafiflemesi ve tesislerin açılmasıyla beş ülkede sistemi canlıya aldı. Kamath, bu sunumların 70 günden kısa süre içinde sıfır aksama süresi ile gerçekleştiğini söylüyor.  Fun City’nin Hindistan ve Orta Doğu lokasyonlarının çoğunda bilet ödeme makineleri, video oyunları bulunmakta.

Semnox’un 3,5 inçlik ekranı ve Lumin okuyucuları her makineye veya sürüşe kurulmaktadır. Bu sitelerde 4.500’den fazla okuyucu kullanılmaktadır. Semnox , her işlemde güvenilir erişim sağlamak için kartlarda NXP Semiconductors’ın MIFARE HF RFID etiketlerini kullanır . Kamath’a göre HF RFID, tüm eğlence merkezlerinde güvenilir bir şekilde çalışabilen evrensel bir teknoloji sunuyor. Kamath, “Tüm müşterilerimiz aynı teknolojiyi kullanıyor” diyor. “Bu teknoloji sektörümüz için en iyi sonucu verir. MIFARE HF güvenlik özelliklerine sahiptir. Diğer teknolojilere kıyasla daha ucuzdur ve bir aile eğlence operasyonu için gereken her şeyi yapar.”

Kamath, yazılımın bir işletmenin özel ihtiyaçlarına göre analitik verileri sağladığını söylüyor. Şirketlerin iş kararları almak için kullanabileceğini de ekliyor. Örneğin, Fun City kısa süre önce Pazartesi günleri belirli oyun kategorilerinde performansın düştüğünü fark etti. Çünkü bu oyunlar “Özel Pazartesi günleri” paketine dahil edilmedi. Şirket böylece tüm oyunları pakete dahil etmeye karar verdi. Bunu yaparak bir hafta sonra ortaya çıkan artan geliri elde etti. Kamath, “Güçlü bir raporlama aracına sahip olmanın avantajı bu,” diye açıklıyor.

Semnox, 14 yılı aşkın bir süredir eğlence merkezlerinde çözümleri sağlama işindedir. Çözüm, şirketin eğlence merkezi müşterilerinin karşılaştığı zorlukları karşılamak için zaman içinde gelişmiştir. Kamath, “Bir değişiklik veya geliştirme bir müşteriye yardımcı oluyorsa, tüm müşterilerimize de yardımcı olacaktır” diyor. “Müşterilerin geri bildirimlerini alıyoruz ve çözümleri tekliflerimize dahil ediyoruz. Bunu yapmaya devam edeceğiz.”

https://www.rfidjournal.com/hf-rfid-provides-seamless-gaming-in-middle-east