Atların tanımlanması için RFID kullanımı gittikçe yaygın hale gelmeye başlamıştır. Bu konuda çalışmalar son hızıyla devam etmektedir. Atların tanımlanması için RFID teknolojisi nasıl kullanılmaktadır? Gelin bu sorunun cevabını beraber öğrenelim.

Bir at sahibiyseniz ve birçok atınız serbest dolaşım arazisindeyse, insanların bir atı diğeriyle karıştırdığını bilirsiniz. Başlangıç ​​şirketi Anitar, bu sorunu yaşayanlara yardımcı olmak için bir başlangıç ​​projesi üzerinde çalışıyor. Şık, küçük boyutlu bir el tipi RFID okuyucu yaratıyorlar.

NASIL BİR ÇÖZÜM UYGULANABİLİR?

Anitar’ın Kurucusu, sahada atların veya herhangi bir mikroçipli hayvanın kolay şekilde tanımlanması için çözüm sunduğunu söyledi.

“Yakınlardaki bir çiftlikte atlarımız var. Bu atlarımız burada diğer atlarla serbest geziyorlar. İnsanların atları karıştırması hiçte nadir olarak gerçekleşen bir olay değil. Bu yüzden ahıra giren herkesin mikroçip verilerine kolayca erişebilmesini sağlayacak bir çözüme sahip olmak istedim. Şimdi, iki buçuk yıl sonra nihayet çalışan bir prototipimiz var ve üretime geçmeye hazırız.”

Larusson’un kendi deneyimi, konseptin doğmasına izin verdi. Yanlışlıkla kendini başkasının atını tutarken yakaladı. Atın sahibi eğlenmedi. Ardından bir çözüm buldu ve arayışa geçti.

Cihaz, İzlanda atları için uluslararası kayıt olan ve gemide ilk olan WorldFengur Studbook ile doğrudan hayvan ve çeşitli veritabanları arasında köprü kurar.

Atların tanımlanması için RFID

Şimdiye kadar bu şekilde yaklaşık 15.000 dolar toplandı ve bu hafta Reykjavik merkezli girişimin üyeleri İzlanda başkanı Guðni Th Jóhannesson ile Oirschot’taki İzlanda atları Dünya Şampiyonasında bir araya geldi. Burada Anitar Bullet’in işleyişini gösterdiler.

Larusson, şimdiye kadar sahada at kimliği için güvenilir, kullanımı kolay bir çözüm bulunmadığını söylüyor.

“Çoğu RFID hayvan etiketi okuyucusu pahalıdır, hantaldır ve kullanıcının tüm işlemleri manuel olarak çalıştırmasını gerektirir.

“Ayrıca, genel prosedür bir atı tarayıp, ardından internet bağlantısı olan bir bilgisayara erişmek için bir yere gitmek ve ardından mikroçip numarasını aramaktan ibarettir. Bunun hakkında ne kadar düşünürseniz, birinin yenilik yapmasının neden uzun sürdüğünü merak edebilirsiniz!”

Anitar Bullet, iOS ve Android ile uyumludur. RFID teknolojisi, etiketlerin on santimetreye kadar bir mesafeden okunmasına olanak tanır. Bu durum daha sonra Anitar uygulamasında otomatik olarak görünmektedir. Anitar’ın, üretimi mümkün kılmak için etiket okuyucunun ön siparişini vermesi için 250 ilgili tarafa ihtiyacı var.

KAYNAK: https://rfidworldcapr.wpengine.com/rfid-to-be-on-trial-for-equine-identification/2895