Perakende sektöründe rekabette yapay zeka dönemi.

Nike Geleceğin Mağazalarına Yatırım Yapıyor

MIT kökenli profesörler tarafından kurulan Celect ( Öngörülebilir tahmin analizleri konusunda ürünler geliştiren ) firması Nike Global tarafından geleceğin mağazaları projelerini desteklemek amacıyla satın alındı.

Bulut tabanlı analiz platformu sunan Celect ürünleri, çok kanallı satış stratejilerinde envanter tutarlılığını ve verimliliğini arttırıcı öngörülebilir analizler ile Nike mağazalarında aranan ürünleri bulma oranınızı arttırmayı vaad ediyor.

Benzer stratejileri perakende sektöründe diğer global markalarda da görmeye başlayacağız. Rekabette yapay zeka ve IOT perakendecilerin teknoloji yatırımlarını hızlandıracak gibi gözüküyor.

    Nike CEO’su Mark Parker açıklamalarında “RFID teknolojisi bize en net envanter sonuçlarımızı çok hızlı bir şekilde sağlıyor” görüşünü dile getirdi. Müşterilerin taleplerine doğru zamanda ve doğru mağazada cevap verebiliyor olmak, günümüz perakendeceliğinde üreticilere ciddi bir rekabet üstünlüğü sağlıyor.

     

     

    Kaynak:https://www.retailwire.com/discussion/nike-to-marry-predictive-analytics-and-rfid-to-optimize-inventory-performance/